Monday, August 22, 2011

Mimpi Di Kejar Ular...Dan Dilamun Cinta???


Ermmm...macam-macam mainan tdo ni. Kadang2 bila byk msalah smpai terbawa ke mimpi jugak yer.. Dulu saya pnah post n3 ttg sy mimpi nak di patuk ular tedung... Dan kali ni saya mimpi lagi pasal ular tedung... Ada 2 mimpi.. Kdg2 rsa cam lucu & mengarut jer.. Nak share just untuk suka2 ajer...

MIMPI 1:
Dalam mimpi tu...sy bermimpikan asyik dikejar ular tedung..Tp kali ni ular tedung ni pelik sket..Kaler hijau & sgt cantik...Tp mmg saya berjaya elak dari di patuk ular ni.. Sampai ke satu tahap saya & ular ni berlawan.. Macam ada kuasa superpower lak...siap cam keluar laser api kat tangan saya...Dan last..sy terus berlari & menyorok dalam bilik... Dan ular tu masih mengintai saya... Saya ternampak ridsect... sepantas kilat saya ambik ridsect tu dan sembur pada ular tu..Lama kelamaan ular tu jadi makin mengecut & keluar kulit putih jernih... Dan lama kelamaan...ular tu terus kecut & akhir sekali bertukar menjadi sikat putih jernih...

Ermmmm...apa pendapat ttg mimpi ni??? Apa kaitan ular & sikat??Hehehhee..mimpi ni sy mimpi dlm 2-3 minggu lepas kot...

MIMPI 2:
Mimpi ni bru jer terjadi dlm minggu ni.. Tp mimpi kali ni buat sy terjaga dalam tdur.. Kali ni masih bermimpi dikejar ular tedung... Tp saiz sgt besar.. Xde la kuasa super power kat mimpi ni.. Tp saya keletihan sebab asyik dikejar ular ni jer.. Memang ular ni nak patuk saya...Tp masih berjaya elak...tup..tup...masa kepala ular tedung ni mengembang.... tiba2 sy terkejut dari tdo... Untuk mimpi ni xde endingnya....

Macam mana lak dgn mimpi ni???apa2 pon semua ni mainan tdo belaka. Tapi saya ni kalo mimpi pelik2 suka la google... Jom kita tgk apa google kata di sebalik mimpi dikejar ular.

MIMPI ULAR

  • Jika bermimpi dipatuk ular, seseorang itu akan mendapat jodoh.
  • Jika bermimpi ular mengejar seseorang, ada ahli keluarga yang sedang dilamun cinta.
  • Namun sekiranya mimpi dibelit ular seluruh badan, sesuatu yang buruk bakal berlaku. Apatah lagi sekiranya bermimpi ular hitam, itu adalah jelmaan syaitan yang cuba mengganggu.
  • Orang tua-tua percaya sekiranya ular hitam wujud dalam mimpi, itu adalah syaitan yang dikirim secara ilmu hitam untuk membinasakan kita oleh seseorang yang berniat jahat.



Kedua-dua mimpi saya merujuk saya dikejar ular....OMG.... Tak kan saya jatuh cinta kot??? Nehi...nehi..nehi..... hehehehhee..agaknya dalam family saya sape yang sedang dilamun cinta ni????


sumber: http://cyberita.asia1.com.sg/mrencana/story/0,6879,181268,00.html

16 comments:

Ena said...

hehe..

baru2 ni ena ada dengar ceramah mengenai dikejar ular ni.. tu la.. org kita salah tafsir kononnya ada org nak masuk meminang dan sebagainya.. tp bukan salah kita sbb tu yg kita dok dengar dari dulu.. tapi yg sebenarnya adalah... ada saka yg sedang memburu kita.. harap lya banyakkan berdoa dan baca selalu surah Al-Baqarah.. Moga dijauhkan dari cubaan dan gangguan saka..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

susah nak tapsir..tapi biarlah yang baik2...

ieda said...

ekekekke bila dah kawin mimpi itu mainan tidur , jgn difikirkan sgt .. kalau fikir kita susah ati kan .. kena fikir logiknya mimpi .. jika mimpi tidak logik seperti ini akak selalu andaikan ia sebagai mainan tidur dan x nak bagi kita bangun sahur :))

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sllu dgr org ckp..klu mimpi dipatuk ular..adalah org ingin naik meminang..hehe..
Harap2 ia hanyalah mainan tido..mintalah dijauhkan dari sbrg perkara yg x diingini..

::NureeN:: said...

bukan ke mimpi ular ni petanda baik kan.. nasir slalu mimpi ular dulu b4 nureen preggykan ellesya ;)

Diana @ bilakukatacinta said...

mimpi ular tuh dah memang lah mcm suke kan? suspen..sebab ada org 'berkenan' tp tang2 fizikal dia yg ijau tu..boleh jd sgt cantik? ye...ke?..kalau D..,...ular..geli geleman lah... Pepon jage2..ular tu cam pelik lah..dari ular dah jd sikat

Semut Senyum said...

lya, kak long penah dgr ceramah, ustaz kata kalau mimpi ular2 ni ade benda yg tak baik.. jelmaan syaitan yg menganggu kita n juga ada unsur2 sihir.... tapi org2 tua kata gitu lah, ade org minat kite... =)

Fieza79 said...

hrp yg baik2 je maksud sebalik mimpi tu...tak pyh la di pikir kan sgt buat ssh hati je Lya...

MamaYatie said...

akak pun kerap sngt mimpi ular sblm kawen dulu..alhamdulillah lepas kawen langsung takde..takut gaks sbb ada ustaz kata ular tu merujuk kpd something yg tak baik..

kella said...

mimpi ni orang kata mainan tidur.. tetapi kadangkala sebagai petanda untuk sesuatu jugak kan.. hmm.. tawakkal pada Allah..

eB ezrin said...

stiap kali mimpi ular eB preggy ;p

::NureeN:: said...

lya... :) mcm ada kaitan jerr

~izan~ said...

btul la lya,selalu dgr org kata,mimpi ular2 ni pasal jodoh..tp anggap shj mainan tido..takot bila difikirkan sgt nnt mcm terbeban plak (err ada ke smpai mcm tu hehe)

Cik Rose Cute said...

betul tue...kalau mimpi ular hitam ada petanda tak baik....arwah mak pernah mimpi ular hitam...sedar dari mimpi ada ular kat kakinya...tiba-tiba ular itu hilang dengan sekelip mata...

aruddin mmea said...

Saya merupakan pembekal rumpai laut dari tawau..
Gred AA Rm30/kg..
Gred AAA Rm40/kg..

Harga boleh dirunding...
Berminat?? Bole pm sy..
Lynn 010-9638043..

BUNDA a.k.a KN said...

mimpi ular atau binatang liar ni memang tak elok..ada bende tak elok akan berlaku ..atau saka akan menghampiri..awas!..pergi merujuk kepada perubatan islam dan bertanya lagi hal ini kepada ustaz/ustazah..